در پی انتشار اخباری مبنی بر انتقال طلا از ونزوئلا به ایران ، مقامات ایالات متحده گفتند که این مبادله در ازای راه اندازی خطوط تولیدی در صنایع نفت ونزوئلا توسط رژیم ایران انجام شده است . مقامات رژیم ایران بدون اینکه این موضوع را تکذیب کنند این مسئله را یک موضوع «فی مابین» خوانده و اعلام کردند این مسئله ربطی به کشور ثالث ندارد . حال بلومبرگ در گزارش دوم خود به نکات جدیدی از این تبادل اشاره و مسیر این تبادل را فاش کرده است . بلومبرگ در گزارش دوم خود می نویسد :
“به گفته هفت تن از کسانی که با ماجرای ارسال طلا به ایران آشنا هستند، یک سرمایهدار- که از سوی ایالات متحده به مبادله طلا با مواد غذایی به نفع رژیم مادورو و از طریق ترکیه، متهم است- در حال انجام مبادلهای مشابه با سران فرقه تبهکار اسلامی در ایران است. اما، این بار یک سر معامله طلا و دیگری نفت است، نه مواد غذایی.
این منابع میگویند آلکس سابِ کملبیایی- که واشنگتن او را یکی از قدرتمندترین حامیان نیکلاس مادورو میداند- ماه گذشته به همراه اعضای ارشد شرکت نفتی پترولئوس دیِ ونزوئلا به تهران سفر کرده است. و این بخشی از معاملهای بوده است که رژیم اسلامی اقدام به ارسال مواد افزودنی (بنزین)، قطعات و متخصص به ونزوئلا در ازای دریافت طلا کرده است.
و از آن زمان تا کنون، رژیم مادورو حدود ۹ تن طلا (به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار) را به ملاهای حاکم بر تهران تحویل داده است. این حجم عظیم طلا بوسیله هواپیمایی ماهان (وابسته به تروریست های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) به ایران منتقل شده و بر اساس گزارشها، برای این انتقال، دهها پرواز از ونزوئلا به ایران در طول یک ماه گذشته انجام شده است.
و در این بین، ساب و اِل آیسامی، وزیر نفت ونزوئلا در انجام مذاکره میان ملاها و رژیم مادورو نقش اساسی را ایفا کرده است. این دو (یعنی ساب و آیسامی) پیشتر نیز برای تقویت روابط ونزوئلا با ترکیه همکاریهایی داشتهاند که شامل ارسال محمولههای ۹۰۰ میلیون دلاری طلا به ترکیه در سال ۲۰۱۸ بوده است. در آن زمان، مقامات آمریکایی بیم آن را داشتند که بخشی از این طلاها به فرقه تبهکار اسلامی داده شود.
این در حالی است که ماریا دومینگوئز، وکیل ساب، ادعا می کند که موکل او تنها یک کارآفرین در زمینه تجارت مواد غذایی است. و هرگونه دخالت در این معاملات را تکذیب کرده است. او در پاسخ به این پرسش که آیا موکل او برای تجارت مواد غذایی به ایران سفر کرده است، گفت: ما هیچ توضیح اضافه ای در این مورد نداریم.
مونیکا کراولی، سخنگوی وزارت خزانه داری ایالات متحده، می گوید واشنگتن همچنان به تحریم ها علیه ونزوئلا و رژیم اسلامی حاکم بر ایران ادامه خواهد داد، و تاکید کرده است که «شرکت ها، موسسات و افرادی که همچنان به ارائه خدمات به این رژیم ها ادامه دهند، در معرض خطر تحریم ها قرار می گیرند.»
با این حال، مقامات نفتی ونزوئلا، شرکت پترولئوس دی، هواپیمایی ماهان، و وزارت خارجه فرقه تبهکار تا کنون در این مورد هیچ اظهار نظری نکرده اند.
تحریم های ایالات متحده دسترسی ملاها و دیکتاتور ونزوئلا به شبکه مالی جهانی را به شدت محدود کرده است. و پول های رژیم مادورو به دلیل این محدودیت ها در حساب های خارج از ونزوئلا مسدود می شود. و به دنبال متحدانی چون روسیه، چین و ترکیه، سرکردگان فرقه تبهکار اسلامی حاکم بر ایران نیز به این ائتلاف شوم پیوند خورده اند.
هفته گذشته، مایک پمپئو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، گفت که از پروازهای ونزوئلا به ایران بشدت نگران است. برخی از این پروازها، توقف های طولانی در الجزایر داشته اند. و به دنبال آن، واشنگتن اقدام به ترغیب الجزیره، مراکش و تونس برای عدم اجازه عبور هواپیمایی ماهان از حریم هوایی این کشورها شده است.
و دولت پرزیدنت ترامپ به نحوه ارتقا و پیشرفت آیسامی و ساب در سال های اخیر توجه دارد. در ژانویه ۲۰۱۷، مادورو آیسامی را به عنوان معاون خود انتخاب کرد- و یک ماه پس از آن، وزارت خزانه داری آمریکا مادورو را تحت قانون تعیین مقررات مواد مخدر خارجی تحریم کرد. واشنگتن این اقدام را مبنی بر حمایت رژیم مادورو از تجارت مواد مخدر، سران باندهای مواد مخدر، و کمک به شبکه هوایی و دریایی برای صادرات هزاران کیلوگرم کوکائین انجام داد. آیسامی نیز این اتهامات را رد کرده و می گوید این اقدامات یکسری فتنه انگیزی ناچیز است.
در جولای گذشته نیز، ساب به پولشویی و پرداخت رشوه به مقامات ونزوئلا و خارج کردن ۳۵۰ میلیون دلار به حساب های خارج از ونزوئلا به بهانه بخشی از یک برنامه تجارت غذایی، متهم شد. در آن زمان، ساب نسبت به این مساله واکنشی نشان نداد. اما در مصاحبه ای در سال ۲۰۱۷، او هرگونه دست داشتن در قراردادهای ناسالم و فاسد دولت ونزوئلا را تکذیب کرد- و گفت همه چیز من، از جمله حساب های بانکی ام روشن است.
امروز، تنها منابع قابل اتکا برای مادورو، طلا و نفت است. نفت، تقریبا ۹۵ درصد درآمد صادرات ونزوئلا را به خود اختصاص داده است. و سقوط اخیر بهای جهانی نفت، به همراه تحریم های ایالات متحده و وخیم شدن اوضاع، طلا را به یک کالای مهمتری تبدیل کرده است. و ماه گذشته، بهای طلا در بازار آزاد به بالاترین حد در هفت سال گذشته رسیده است.”
مبنع: بلومبرگ