مقامات رژیم ایران پس از «انفجار نطنز» تهدید به انتقام کردند

مقام ارشد سازمان امنیت ملی ایران روز آدینه گفت: "علت حادثه مشخص شده اما بنا بر دلایل امنیتی در زمان مناسب به اطلاع عموم خواهد رسید".

رییس سازمان دفاع ملی ایران گفت: ایران از هرکشوری که به سایتهای هسته‌ای آن حمله سایبری کند انتقام خواهد گرفت

این اظهارات پس از آتش سوزی در سایت هسته‌ای نطنز و تایید مقامات رسمی در رژیم ایران مبنی بر احتمال خرابکاری از طریق حمله سایبری برعلیه این رژیم مطرح می‌شود.
سایت غنی سازی اورانیوم نطنز که عمده بنای آن در زیر زمین واقع شده، یکی از چندین سایت هسته‌ای ایران است که تحت نظارت بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای قرار دارد.
مقام ارشد سازمان امنیت ملی ایران روز آدینه گفت: “علت حادثه مشخص شده اما بنا بر دلایل امنیتی در زمان مناسب به اطلاع عموم خواهد رسید”.
این در حالیست سازمان انرژی اتمی ایران در ابتدا انفجار در سایت را یک حادثه اعلام کرد که در اوایل روز سه‌شنبه اتفاق افتاده بود.
این سازمان بعدتر با انتشار عکسی، تصویر ساختمان یک طبقه آجری را منتشر کرد که سقف و دیوارهای آن دچار سوختگی نسبی شده بودند،اما درب این ساختمان که از جای خود کنده شده بود نشان از انفجار در داخل ساختمان داشت.
غلامرضا جلالی، در مصاحبه با تلویزیون حکومتی ایران عنوان کرد که پاسخ به حملات سایبری بخشی از وظایف سازمان دفاع ملی است و اگر ثابت شود که ایران مورد حمله سایبری واقع شده، ما به این حمله واکنش نشان خواهیم داد.
مقاله چاپ شده توسط خبرگزاری ایرنا در روز پنجشنبه عنوان کرد که احتمال حمله سایبری از جانب اسرائیل و آمریکا وجود دارد اما مستقیماً آنها را مورد اشاره قرار نداد.
ایرنا گفت: ایران تاکنون تلاش کرده تا از افزایش بحران و تنش و پدید آمدن شرایط غیرقابل پیش‌بینی جلوگیری بعمل آورد، اما عبور از خط قرمز ما توسط دشمنان جدی ما به خصوص اسرائیل و آمریکا به معنای این است که ما باید استراتژی خود را مورد بازبینی قرار دهیم.
۳ مقام رسمی ایران در گفتگو با رویترز گفته اند که هدف حملات، ساختمان مونتاژ سانتریفیوژ ها و دستگاههای  غنی سازی اورانیوم بوده اند که  در گذشته هم  اقداماتی خرابکارانه نسبت به آنها انجام شده است.
گفته می‌شود در سال ۲۰۰۳ میلادی نیز در حمله ای ویروسی سایبری موسوم به استاکس نت که گفته می‌شود توسط آمریکا و اسرائیل پایه ریزی شده بود،  تاسیسات اتمی ایران مورد حمله قرار گرفت که گمان می‌رود از این روش در حمله جدید نیز  به سایت نطنز استفاده شده باشد.
لوکاس اولنیک، یک محقق مستقل سایبری در بروکسل میگوید این حادثه چیز زیادی را از علت چگونگی بروز آتش مشخص نمی کند. حمله ۱۰ سال قبل استاکس نت نمی‌تواند مدرک موثقی در تکرار آن حادثه در سایت نطنز باشد.
وی افزود: صحبت از حمله سایبری خیلی عجولانه و زودهنگام است و صحبت از آن می‌تواند بهانه و توضیح خوبی در عدم مدیریت درست این سایت،ناکارآمدی و یا اتفاقات طبیعی باشد.
دو تن از مقامات رسمی ایران ادعا کرده اند که احتمالا اسرائیل در پشت این حملات بوده اما مدرکی ارائه نکرده اند.
نخست وزیر اسرائیل نتانیاهو در پاسخ به خبرنگاران در توضیح به اتفاقات اخیر در ایران گفت: مشخصا ما نمی‌توانیم به این مسائل ورود کنیم.
آژانس بین‌المللی اتمی عنوان کرد، در سانحه روز آدینه ، در محل انفجار مواد هسته‌ای وجود نداشته و هیچ یک از بازرسان این آژانس در محل حادثه حضور نداشته است.
مقامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با مقامات مسئول ایرانی در تماس بوده اند تا از تبعیت ایران در چهارچوب قوانین امنیتی این سازمان اطمینان حاصل کنند و مقامات ایرانی گفته اند هنوز علت انفجار نامشخص است.
نطنز مهمترین سایت غنی سازی اورانیوم ایران است که تهران میگوید کلیه اقدامات این سایت با اهداف صلح آمیز انجام می شوند. امری که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و آژانس های اطلاعاتی غربی نسبت به آن تردید دارند.

قابل ذکر است که کانالها و عوامل امنیتی و رسانه ای رژیم ایران از صبح روز جاری اقدام به انتشار مضامینی مبتنی بر حمله به اسرائیل داشته اند . یک کانال تلگرامی متعلق به سپاه پاسداران با انتشار عکسی همراه با آیه های قرآن اسرائیل را مورد تهدید قرار داد .

یک خبرنگار امنیتی که سابقه بازجویی از فعالان و معترضین بازداشت شد را نیز در کارنامه خود دارد با انتشار توئیتی اسرائیل را مورد تهدید قرار داد . و ی در این توئیت نوشته :” صهیونیست ها منتظر باشند از پروژه منطقه خاکستری قطعا آتش زیر خاکستر نصیبشان خواهد شد “.

 

 

منبع : Reuters