برایان هوک، نماینده وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران با استقبال از از قطعنامه توبیخی شورای حکام آژانس علیه رژیم ایران استقبال کرد و با تاکید بر لزوم همکاری رژیم ایران با بازرسان آژانس ، اظهارت و ادعاهای ماله کش اعظم خامنه ای «مضحک» خواند.
او با اشاره به این قطعنامه تاکید کرد که برداشتن تحریمهای تسلیحاتی علیه رژیم ایران میتواند، تهدیداتی برای کشورهای خاورمیانه ایجاد کند.
نماینده وزارت امور خارجه آمریکا در امور ایران تاکید کرد که فعالیتهای هستهای ایران، پیاده کردن بند مربوط به برداشته شدن تحریمهای تسلیحاتی ایران را خالی از محتوا می سازد.
هوک تصویب قطعنامه توبیخی علیه رژیم ایران را دلیلی بر نگرانی جدی جامعه بینالمللی نسبت به فعالیتهای هستهای این رژیم دانست .
برایان هوک همچنین در واکنش به توییت سراسر دروغ ظریف، این ادعاهای او را «مضحک» توصیف کرد .
BoG should not allow JCPOA enemies to jeopardize Iran's supreme interests. E3 should not be an accessory, after failing own JCPOA duties
We've nothing to hide. More inspections in Iran over last 5 yrs than in IAEA history
An agreeable solution is possible, but Res will ruin it. pic.twitter.com/qg9mblIjMy
— Javad Zarif (@JZarif) June 18, 2020
برایان هوک میگوید، گنجاندن ماده ای در متن توافق هستهای برای لغو تسلیحاتی رژیم ایران ، از اساس اشتباه بوده است.هوک با اشاره به عدم همکاری ایران با بازرسان آژانس اتمی اعلام کرد که این موضوع، دلیل روشنی برای لزوم عدم لغو تحریمهای تسلیحاتی علیه رژیم ایران است.
او بار دیگر خاطر نشان نمود که سیاست ایالات متحده بر تمدید تحریمهای تسلیحاتی رژیم ایران از سوی شورای امنیت استوار است.
در همین رابطه روزنامه نیویورکتایمز با انتشار گزارش مبسوطی درباره پیامدهای تصویب این قطعنامه به نقل از برایان هوک از «انزوای بیشتر» ایران سخن گفته و آورده است:” آنچه باعث طرح پیشنویس قطعنامه توبیخی بریتانیا، فرانسه و آلمان در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی شد، عدم همکاری رژیم ایران با بازرسان آژانس برای بازدید از دو مکان در ایران بود.”
برایان هوک گفته است که نکته حائز اهمیت، شمار سایتهای بازدید شده نیست، بلکه بازدید از آن مکانهایی است که حکومت ایران مانع از دسترسی بازرسان آژانس به آنها شده است.
وی درباره فعالیتهای هستهای رزیم ملاها گفته است: ” رژیم ایران حق انتخاب دارد: میتواند به پرسشهای آژانس پاسخ داده و به درخواستهای مشروع گردن نهد، بازدید بازرسان را ممکن سازد و نسبت به فعالیتهای خود شفاف عمل کند، یا به راه کنونی خود ادامه داده وهمچنان کار شکنی کرده و به پنهانکاری و فریب ادامه دهد.”