ایالات متحده می گوید خواستار یک گفتگوی روبرو برای حل مسئله زندانیان است

وزیر پمپئو از رهبران رژیم ایران خواست یک گزینه را انتخاب کنند. او گفت: یا پای میز مذاکره بیایید و یا با فروپاشی اقتصادتان روبرو شوید.  رهبر جمهوری اسلامی گزینه دوم را برای نابودی خود انتخاب کرده و از آن زمان مشغول روبرو شدن  با فروپاشی اقتصاد کشور بوده است. ما به بخش بزرگی از سخنانمان عمل کرده‌ایم

به گزارش رویترز برایان هوک ، مسئول امور ایران در وزارت خارجه ایالات متحده روز سه شنبه گفت:” ایالات متحده مایل به برگزاری یک نشست رو در رو با رژیم ایران برای گفتگو درمورد آزادی زندانیان است  و خواستار این است که  شورای امنیت سازمان ملل متحد تحریم تسلیحات نامحدود را بر رژیم مذهبی ایران  تحمیل کند.”

نماینده ویژه ایالات متحده در موضوع ایران  در سخنرانی خود در یک وبینار که به میزبانی شورای روابط بین الملل برگزار شد ، اظهار داشت که وی به تبادل و گفتگوهای بیشتر در مورد موضوعات گسترده ای امیدوار است.

هوک گفت: “ما دوست داریم که با هم نشست داشته باشیم  تا بتوانیم سریع تر از آنچه پیش رو داریم حرکت کنیم.”

وی گفت: “درب دیپلماسی از سوی ما باز است ، نه فقط در این موارد بلکه بر روی همه مسائلی که به مدت ۴۱ سال روابط دو جانبه ایالات متحده و ایران را تشکیل داده است .”

وی همچنین گفت واشنگتن ضمن اینکه از رژیم تهران به دلیل حمایت از شبه نظامیان در عراق ، لبنان و یمن انتقاد می کند ، معتقد است که تحریم تسلیحات سازمان ملل متحد برعلیه رژیم ایران که در ماه اکتبر به پایان خواهد رسید باید به طور نامحدود تمدید شود.آقای هوک تاکید کرد: «ما امیدواریم که این تحریم را بازگردانیم. چین و روسیه به طور علنی گفته‌اند که از این موضوع حمایت نمی‌کنند و می‌خواهند به ایران اسلحه بفروشند. ولی اگر آنها نیز می‌خواهند شاهد خاورمیانه‌ای امن‌تر و باثبات‌تر باشند، فروش اسلحه به ایران قطعا نمی‌تواند این خواسته آنها را برآورده کند.»

برایان هوک  با اشاره به کارزار فشار حداکثری گفت که در فهرست بدترین و ضعیف‌ترین اقتصادهای جهان،‌ اقتصاد ایران، پس از ونزوئلا و لیبی، در مکان سوم ایستاده است و بحران کنونی رژیم ایران در چهار دهه گذشته بی‌سابقه بوده است.

وی در مورد نتایج فشار حداکثری آمریکا گفت: “اگر به اقتصاد ایران نگاه کنید، صادرات پایین آمده، و آنها حتی از قبل از قضیه شیوع کرونا  با روند گسترده ای از کوچک شدن اقتصاد روبه‌رو بوده‌اند. دسترسی آنها به ذخایر ارزی خارجی‌شان به حداقل رسیده است. کسری بودجه رژیم آنها به قدری زیاد است که نمی‌داند چگونه باید آن را برطرف کند. صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی گفته‌اند که ایران  در فهرست بدترین اقتصادهای جهان ، پس از ونزوئلا و لیبی، در جایگاه سوم ایستاده است.”

هوک افزود: “رژیم ایران برای تامین هزینه فعالیت‌های شرورانه اش  به صادرات نفت وابسته است.  من فکر می‌کنم در هر راهبردی برای مقابله با رژیم ایران این بسیار مهم است که به موضوع نفت پرداخته شود. ما تا وقتی در برجام بودیم نمی‌توانستیم مانع صادرات نفت ایران شویم. اما  پس از خروج‌ ما  از برجام ، در مدت زمان بسیار کوتاهی موجب سقوط صنعت نفت ایران شدیم.»

او افزود:‌ “این کاری بود که ما وعده‌اش را داده بودیم. وزیر پمپئو از رهبران رژیم ایران خواست یک گزینه را انتخاب کنند. او گفت: یا پای میز مذاکره بیایید و یا با فروپاشی اقتصادتان روبرو شوید.  رهبر جمهوری اسلامی گزینه دوم را برای نابودی خود انتخاب کرده و از آن زمان مشغول روبرو شدن  با فروپاشی اقتصاد کشور بوده است. ما به بخش بزرگی از سخنانمان عمل کرده‌ایم.”

 آقای هوک تاکید کرد که “بحران کنونی رژیم ایران در چهل و یک سال گذشته بی‌سابقه بوده است.”

منابع: صدای آمریکا و رویترز