به گزارش خبرگزاری شینهوا؛ وزراری خارجه روسیه و آذربایجان به مشارکت با ایران در پروژههای حوزه انرژی ابراز تمایل کردند.
مسلما اجرای پروژه های مشترک منطقهای و فرا منطقهای، برای هر کشور و دولت نرمالی مفید است اما تعریف پروژه های اینچنینی آن هم در شرایطی که روسیه به دنبال گرفتن باج بیشتر از ملاها است این سوال را در ذهن تداعی می کند که آیا کاسهای دیگر زیر نیمکاسه است؟
اینکه دولتها از موضوع قدرت به قراردادهای مشترک منطقهای و فرامنطقهای بپیوندند امری پسندیده است اما تاریخ ۴۱ ساله زمامداری ملاها در ایران ثابت کرده که هر زمان صحبت از قراردادهای اینچنین است باید منتظر خیانتی بزگ در پستوها و لایههای پنهان آن باشیم. نظیر آنچه که در کنوانسیون حقوقی دریای کاسپین دیده شد و یا قرارداد ۲۵ ساله جمهوری اسلامی با چین.
به گزارش خبرگزاری شینهوا؛ وزرای امور خارجه روسیه و جمهوری آذربایجان از قصدشان برای اجرای پروژه هایی در حوزه انرژی خبر دادند که شامل مشارکت ایران و ترکیه خواهد بود.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و جیحون بایراموف همتای آذربایجانیاش روز گذشته گفتند مسکو و باکو قصد دارند پروژههایی در سطح منطقه را که دربرگیرنده ایران و ترکیه هم میشود، اجرا کنند.
لاوروف در یک کنفرانس خبری مشترک پس از مذاکرات این دو کشور در مسکو گفت که روسیه از اجرای فعال پروژههایی استقبال میکند که شامل ایجاد کریدور حمل و نقل شمال به جنوب و در برگیرنده ایران و کریدور شرق به غرب با مشارکت ترکیه می شود.
لاوروف افزود: راه ارتباطی انرژی روسیه – آذربایجان – ایران یک پروژه مناسب و مورد نیاز است.
او اظهار کرد که مطمئن است سه کشور با به هم پیوستن سامانههای تولید و انتقال انرژیشان می توانند این پروژه را اجرا کنند.
در ادامه، بایراموف بیان کرد که آذربایجان همکاری در چارچوبی سه جانبه یا چهار جانبه به ویژه به هم پیوستن سه سامانه انرژی را بسیار امیدبخش میداند.
وزیر امور خارجه آذربایجان علاوه بر این گفت که آذربایجان در کریدور شمال با جنوب یک آزادراه جدید میان باکو و مرز ایران را کامل کرده است و در چند ماه بعد ساختن آزادراهی دیگر به سمت مرز روسیه را به پایان خواهد برد.
منبع : XinhuaNet